Als je koolhydraat arm eet moet je de koolhydraten die je eet uit je groenten halen.
Dat is soms best pittig, want als je bijvoorbeeld een salade eet met paprika komkommer en tomaat moet je best een grote hoeveelheid eten om aan je dagtotaal van minstens 20 gram koolhydraten te komen.
Een makkelijke en lekkere manier om wat extra groenten te eten is doormiddel van een soep 😉
Vandaag het recept voor een heerlijke prei-roomsoep.
Ingrediënten:
500 gram prei
1 sjalotje
1 dikke teen knoflook
2 bouillon blokjes
1 liter water
100 gram roomkaas
een beetje bieslook
vers gemalen peper
een lepel roomboter
Was de prei en snij deze in ringen.
Snipper de sjalot.
Snij ook het teentje knoflook fijn.
Verwarm de boter in een pan en fruit de sjalot hier glazig in.
Doe dan de prei en knoflook erbij en fruit dit ook even mee.
Doe dan het water met de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook.
(Ik gebruikte kippenbouillon, maar wil je de soep vega hebben, gebruik dan kruidenbouillon)
Laat de soep 10 minuten koken, haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de roomkaas toe en mix nog even tot de kaas gesmolten is.
Schep de soep in kommen en garneer met fijngesneden bieslook en maal er wat verse zwarte peper over.
Eet smakelijk!
Tip: je kunt ook een kruidenroomkaas gebruiken, laat dan de bieslook en knoflook achterwege 😉
Geen opmerkingen:
Een reactie posten