Blog met mijn recepten. Ik ben altijd dingen aan het uitproberen en geef graag mijn eigen draai aan de recepten 😉Ook staan er veel koolhydraatarme recepten op mijn Blog. Verder ben ik fan van stekker apparaten en gebruik die ook veelvuldig, maar geef ook altijd aan hoe je het anders kunt bereiden.
Volgers
dinsdag 29 januari 2019
Bolognesesaus uit de slowcooker (KHA)
Dit is het recept voor een overheerlijke pastasaus.
Hij kan ook prima gemaakt worden met vegetarisch gehakt voor een vegetarische versie.
Deze saus moet op het fornuis minstens een 1/2 uur pruttelen, maar langer is eigenlijk lekkerder.
Daarom maak ik hem in de slowcooker, dan hoef je niet op te letten of er extra vocht bij moet en worden de smaken lekker intens!
Ingrediënten:
400 gram gehakt
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 flinke paprika
500 ml gezeefde tomaten
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel verse peterselie
peper en zout
olijfolie om in te bakken.
Snipper de ui en fruit deze in een pan met wat olijfolie op niet te hoog vuur, doe na een minuut of 5 de knoflook uit de knijper erbij en fruit dat nog even mee.
Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
Doe dan het gehakt erbij en bak dat op iets hoger vuur rul.
Voeg peper, zout en de oregano toe en bak nog even door.
Voeg nu de paprikablokjes toe en fruit nog even mee.
Op het fornuis:
Voeg de gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en laat minstens een 1/2 uur zachtjes pruttelen.
Controleer regelmatig of er voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig wat water toe.
Strooi op het einde de verse peterselie er over.
In de slowcooker:
Doe het gehaktmengsel in de slowcooker en giet de gezeefde tomaten erbij en roer goed door.
zet de slowcooker op low voor minstens 4 uur.
Mocht de saus te dun zijn, doe dan nog een uutje langer zonder deksel.
Roer aan het einde de verse peterselie erdoor.
Je hebt nu een heerlijke saus voor courgetti of als topping op een bloemkoolpizza, maar de saus is ook heerlijk in een lasagna.
Tip:
Maak een grotere hoeveelheid saus en vries deze in porties in!
Blus de saus af met een glaasje droge witte wijn voor je de gezeefde tomaten erbij gooit.
Als je hem als pastasaus eet doe dan wat versgeraspte Parmezaanse kaas over je gerecht.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
BeantwoordenVerwijderenLijk me heel lekker alleen heb geen Slowcooker dat vind ik jamer
In het recept staat ook hoe het op het fornuis gemaakt moet worden
Verwijderen