Volgers

maandag 21 januari 2019

Gevulde Paprika




Ik had nog een pond gehakt liggen, maar wilde iets anders eten dan een gehaktbal.
Dus het werden gevulde paprika's.

Op zich is dit een erg simpel, maar ohh zo lekker gerecht.
Ik heb hem in de slowcooker gemaakt omdat mijn oven niet te vertrouwen is, maar ik heb het ook met enige regelmaat in de oven klaargemaakt.

Ingrediënten:

500 gram gehakt (ik gebruikte h.o.h)
3 paprika's
zout of bouillonpoeder.
2 flinke eetlepels Ajvar
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 gesnipperde sjalot
wat geraspte kaas

Snij de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Meng het gehakt met de Ajvar, zout, Italiaanse kruiden en het sjalotje.
Vul de paprikahelften met dit mengsel.
Doe de gevulde paprika in de slowcooker of in een ingevette ovenschaal.
strooi er de geraspte kaas over.



De slowcooker zet je voor 4 uur op low.
in een voorverwarmde oven van 180 graden zijn ze in 30 á 40 minuten klaar.

Serveer het eventueel met een lekkere groene salade.






Tip:

Je kunt het gehakt natuurlijk ook op een andere manier kruiden en minder gehakt gebruiken en bijvoorbeeld een prei in ringetjes toevoegen, leef je uit met een vulling die je lekker vind 😋

Je kunt voor dit gerecht ook prima een vega gehakt gebruiken.

Ajvar is een soort paprika-ketchup waar vaak veel minder koolhydraten inzitten dan een gewone ketchup. Hij is te koop bij Turkse supers, maar ook de A.H. verkoopt het wel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten