Volgers

zondag 13 januari 2019

Koolhydraatarme huzarensalade



Een recept wat ik zeer regelmatig maak is deze huzarensalade.
Hij is superlekker en je kan hem goed van tevoren klaarmaken.
Zalig bij een BBQ maar ook handig als je een dagje eigenlijk geen tijd hebt om te koken 😉
Ook heerlijk als hapje op een feestje en als er wat overblijft lekker bij de lunch!

Ingrediënten:

1 bloemkool
1 blikje cornedbeef
3 eetlepels mayonaise
1/2 potje kappertjes
10 augurkjes van het merk Kesbeke
flinke lepel uitjes (AH Basic)
wat vocht van de augurken
peper en zout



Kook de bloemkool gaar giet deze af en laat iets afkoelen (anders verbrand je je handen 😱)
Doe de bloemkool dan in een schone theedoek zonder luchtjes en knijp alle vocht er uit.
Snij dan de cornedbeef in blokjes.
Doe dan de bloemkool en cornedbeef in een grote kom en prak samen fijn.
Snij de augurken en uitjes fijn en meng dit samen met de rest van de ingrediënten door het bloemkool en cornedbeef mengsel.
Proef en voeg eventueel nog iets meer zuur of peper en zout toe.

Het ligt er een beetje aan met hoeveel mensen je hier van moet eten, maar meestal doe ik dan de helft in een bewaarbak in de koelkast. Op deze manier blijft het zeker 2 dagen goed.



Nu begint het versieren.
Maak op een mooie serveerschaal een bult (oeps dat klinkt een beetje ongepast) van je huzarensalade.
Besmeer dit met een laagje mayonaise en ga dan garneren.
Denk aan gekookte eieren, augurk, tomaatjes, zilveruitjes, rolletjes ham met asperges, gerookte zalm etc. etc.
Als je de salade gegarneerd hebt bestrooi hem dan nog even met paprikapoeder en eventueel wat gesnipperde bieslook.

Eventueel kun je in plaats van cornedbeef ook twee blikjes tonijn op water gebruiken.

1 opmerking: