Volgers

zondag 27 januari 2019

Koolhydraatarme notenrotsjes




Als je koolhydraatarm eet heb je zo nu en dan toch wel de behoefte om iets te snoepen.
Eigenlijk alles wat je in de winkel kunt kopen is ongeschikt omdat dat meestal teveel koolhydraten bevat.
Vandaar dat ik zelf aan de slag ben gegaan en deze super simpele snoeperij heb gemaakt.
Het is niet zo dat je dit achter elkaar kan opsnoepen, maar zo af en toe even genieten kan geen kwaad.

Ingrediënten:

200 gram pure chocolade minstens 85% cacao
50 gram (gemengde) noten (zorg dat ze minder dan 5 gram koolhydraten per 100 gram hebben)
1 1/2 eetlepel suikervrije siroop van Monin caramel
1 theelepel grof zeezout
optioneel 2 eetlepels slagroom (zie tip)



Maken in de slowcooker:

Breek de chocola in kleine stukjes en doe ze in de slowcooker.
Hak de noten eventueel iets kleiner.
Zet de cooker op low en roer elk half uur even door totdat alle chocolade gesmolten is.
Voeg dan de siroop en het zeezout toe, roer en laat nog een half uurtje staan.
Voeg nu de grog gehakte noten toe en roer nog een keer goed door (het best gaat dit met een siliconen spatel)
Bekleed een bakblik of grote snijplank met bakpapier en schep hier hoopjes van het mengsel op.
Laat volledig uitharden haal ze voorzichtig van het bakpapier en geniet.
(als het erg warm is zet ze dan op een koele plek)
Bewaren doe je het best in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast.

Maken op het fornuis:

Zet in een pan met zacht kokend water een goed passende schaal.
Breek hier de chocolade in en smelt de chocolade onder regelmatig roeren.
Als de chocolade gesmolten is voeg je de siroop en het zout toe, laat dit onder voortdurend roeren goed mengen met de chocolade.
Zet het gas uit en voeg dan de noten toe en roer goed door.
Verder kun je het recept hierboven volgen.

Tip:

Mocht de chocolade massa erg droog zijn kun je er een scheut (slag)room doorroeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten