Volgers

maandag 28 januari 2019

Koolhydraatarme tomatenketchup




Binnenkort wil ik een lekker foe yong hai gaan maken, maar daar doe ik altijd tomatenketchup door en die uit de winkel zitten altijd vol met koolhydraten dus die kan ik niet gebruiken.
Zelf maken is dan de beste manier en het is eigenlijk erg simpel.
Je kunt het in een pan maken, maar mijn liefde voor de slowcooker wint het.
De smaken zullen dan intenser worden en nog een voordeel je hebt er geen omkijken naar 😉

Het oorspronkelijke recept is van Yvette van Boven, ik heb het aangepast om koolhydraatarm te maken en in de slowcooker.

Ingrediënten:

1250 gram tomaten
1/2 rode paprika
1 ui fijngehakt
1 teentje knoflook uit de knijper
50 ml azijn
40 gram erythritol
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel nootmuskaat
snuf cayennepeper
1/2 theelepel koriander poeder
1 kruidnagel
peper en zout

Was de tomaten en de paprika en snij in stukken doe dit samen met rest van de ingrediënten in de slowcooker.
Laat dit 8 uur op low rustig pruttelen.
Giet de ketchup in een pan en blender alles tot een mooie saus.
mocht de ketchup te dun zijn kook hem dan nog een beetje in.
Proef of de smaak goed is en voeg eventueel nog wat van de ingrediënten toe.
Giet het hete mengsel in schone potten en bewaar in de koelkast.
Als je steeds een schone lepel gebruikt om er iets uit te halen, blijft het enkele maanden goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten