Dit gerecht is heerlijk als onderdeel van een (bloemkool) rijsttafel, maar ook als snack vallen ze erg in de smaak.
Ik heb ze gemaakt in de slowcooker maar ze kunnen ook prima in de pan gemaakt worden.
Ingrediënten:
Gehaktballetjes
1 pond gehakt
2 eetlepels saté kruiden van de toko zonder toevoegingen
1 eetlepel mayonaise
Zout
Saté saus
2 eetlepels pindakaas ( let wel op de koolhydraten dit verschilt enorm per merk )
200 ml kokosmelk
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel gemalen koriander
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel sambal
1 eetlepel sojasaus
Peper en zout
Meng het gehakt met de mayonaise en de kruiden goed door elkaar.
Maak gehaktballetjes ongeveer zo groot als Ping Pong balletjes en doe ze op de bodem van de slowcooker.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en klop met een garde alles goed los.
Giet dit over de gehaktballetjes heen in de slowcooker en zet hem op low voor ongeveer 4 uur.
Roer na ongeveer 2 uur de balletjes een keer om in de saus.
Geen slowcooker geen nood.
Bak dan de balletjes in wat vet aan in een pan, giet de saté saus erbij en laat het geheel ongeveer een half uurtje pruttelen.
Let wel op of er voldoende vocht bij zit, dus af en toe even omroeren en er eventueel wat water bij toevoegen.
Eet ze met bloemkool of bloemkoolnasi of natuurlijk als een lekkere koolhydraatarme snack.
Tip: Bestrooi het gerecht met wat lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten