Ik had nog een bakje mini mozzarella staan die echt op moest.
Dus daar dit lekkere recept mee bedacht.
Ik heb het in de slowcooker gemaakt, maar je kunt ze natuurlijk ook in een braadpan klaar maken 😉
Ingrediënten:
500 gram half om half gehakt
1 bakje mini mozzarella
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1 eetlepel Mayonaise
peper en zout
Doe de Italiaanse kruiden samen met wat peper en zout bij het gehakt.
Voeg ook de mayonaise toe en kneed het gehakt goed door.
Maak nu gehaktballetjes ongeveer zo groot als een Ping-Pong balletje.
Stop in elk gehaktballetje een bolletje mozzarella en zorg ervoor dat de mozzarella goed midden in het gehaktballetje zit.
Doe de gehaktballetjes op de bodem van de slowcooker en zet dan voor 3.5 tot 4 uur op low.
De tijd is afhankelijk van je merk en type slowcooker en het formaat van de balletjes.
Je hoeft geen vocht of vet toe te voegen.
Geen slowcooker?
Geen probleem, je kunt ze natuurlijk ook aanbraden in een pan en dan zachtjes bakken tot ze gaar zijn 😜
Waarom gebruik ik mayonaise in het gehakt?
Het maakt de gehaktballen lekker smeuïg en zorgt dat ze niet uit elkaar vallen.
Vroeger maakte ik mijn gehaktballen met paneermeel en een eitje, maar paneermeel eet ik niet meer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten