Volgers

woensdag 30 januari 2019

Koolhydraatarme lasagne




Heerlijk vind ik zo’n uit laagjes opgebouwd gerecht.
Voor mij is dat echt troostvoer!
Het heeft even geduurd voordat ik een koolhydraatarme versie probeerde, maar ik weet nu dat dit regelmatig terug komt op het menu hier in huis.
Ik heb 2 verschillende alternatieven voor de lasagne bladen geprobeerd, als smaak vond ik zelf die met courgette het lekkerst, maar ook met pompoen was het erg lekker.
En ja, smaken verschillen hè?

Ingrediënten 

1 portie koolhydraatarme pastasaus (klik)
2 courgettes of 1 pakje lasagne bladen van pompoen (AH)
1 potje italiamo carbonarasaus (Lidl)
1 handvol geraspte jong belegen kaas.



In de oven:

Vet een ovenschaal goed in.
Was de courgette’s en schil deze eventueel met een dunschiller.
Schaaf de courgette’s met een (kaas)schaaf in de lengte in lange dunne plakken.
Gebruik je pompoenbladen kun je deze stappen natuurlijk overslaan 😉
Nu ga je de laagjes maken begin met een laagje pastasaus, dan een laagje groente enz.
Eindig met een laagje groente en verdeel daar de carbonarasaus over.
Bestrooi het geheel met de kaas.
Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak de lasagne in 30 a 40 minuten klaar.
De pompoenbladen hebben iets langer nodig dan de courgette.

In de slowcooker:

Volg het recept hier boven, alleen hoef je de pot van de slowcooker niet in te vetten.
Zet je slowcooker 3 uur op low, maar haal het laatste uur het deksel eraf om zo nog wat vocht te laten ontsnappen.

Het gerecht is voor 2 a 3 personen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten