Laatst heb ik dit koolhydraatarme broodje in de slowcooker gemaakt.
Het was een experiment dat goed heeft uitgepakt.
Ik heb zelf een slowcooker met een inhoud van 1,5 liter gebruikt, dan krijg je een redelijk hoog broodje, maar je kunt ook gerust een slowcooker gebruiken van 3,5 liter, het enige verschil is dat je brood een wat andere (lagere) vorm heeft.
Ingrediënten:
250 gram kokosmeel
250 gram boter
7 eieren
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel xanthaangom
Snuf zout
Smelt de boter in een pannetje en giet in een kom.
Doe de rest van de ingrediënten er bij en mix alles tot je een mooi beslag hebt.
Pak een stuk bakpapier en maak dit nat onder de kraan
Wring het water er uit en drapeer het bakpapier in de slowcooker.
Giet nu het beslag in de slowcooker.
Bak het brood ongeveer 4 uur op low.
Mocht je brood te nat worden omdat het condens van de deksel op je beslag drupt, kun je een paar vellen keukenpapier of een theedoek zonder luchtjes tussen het deksel en de pot doen.
Controleer aan het eind of je brood gaar is door er een sateprikker in te steken.
Komt deze er schoon uit is het klaar, anders nog even in de cooker laten garen.
Stort je brood op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten