Volgers

donderdag 24 januari 2019

Stamppot zuurkool koolhydraatarm




Het is echt winter en dan heb ik zo nu en dan echt zin in een lekkere stamppot.
Maar dat is wel lastig omdat je als je koolhydraatarm eet geen aardappelen mag hebben.
Ik heb al diverse stamppotten geprobeerd, maar de alternatieven voor de aardappel vond ik vaak niet echt lekker.
Dit is echter een uitzondering en de afgelopen weken heb ik hem al een paar keer gemaakt, hij is ontzettend lekker!

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

1 zakje kruidenzuurlkool (Lidl)
400 gram pompoen (schoongemaakt en in blokjes)
50 gram roomboter
Wat versgemalen zwarte peper
Snuf zout

Smelt de boter in een pannetje en doe de zuurkool er bij.
Smoor de zuurkool zo lang totdat de pompoen gaar is, roer de zuurkool een paar keer om.
Zet de pompoenblokjes op met wat water en een snuf zout en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.
Ze moeten echt goed gaar zijn, dus niet meer knapperig 😉
Giet de pompoenblokjes af doe de zuurkool er bij en dan stampen maar!
Roer op het einde nog wat vers gemalen zwarte peper er door.

Het zoete van de pompoen combineert geweldig met het zure van de zuurkool.

Eet de zuurkool met een lekker stuk (vega) rookworst of met gemarineerde speklapjes.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten