Volgers

dinsdag 22 januari 2019

Koolhydraatarme gebonden mosterdsoep




Ik ben dol op mosterdsoep, maar eigenlijk wordt deze altijd gebonden met tarwemeel en dat is dus niet koolhydraatarm.
In een restaurant eet ik het dus niet meer en thuis maakte ik het ook niet meer.
Dus nu maar een methode van binden opgezocht die wel koolhydraatarm is 😉

Ingrediënten:

500 ml (kippen) bouillon
1 flinke eetlepel Groninger mosterd
2 eierdooiers
Eventueel wat dunne ringetjes prei en wat uitgebakken ontbijtspek

Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Voeg de mosterd toe en laat 5 minuten koken.
Klop ondertussen eierdooiers los.
Draai het gas uit!
Voeg nu wat van de warme soep toe aan de eierdooiers en meng dit goed.
Doe nu al roerend met een garde het eierdooiermengsel in de soep en klop het met de garde goed door.
Het mag absoluut niet meer koken want dan stolt het ei en krijg je stukjes ei in je soep zonder dat de soep gebonden wordt!
(Deze techniek heet legeren)

Doe de soep in kommen en strooi er wat prei en/of uitgebakken spek over.

Wil je een vegetarische versie gebruik dan een groentenbouillon en laat de spekjes achterwege.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten