Volgers

vrijdag 1 februari 2019

Foe yong hai (KHA)






Ik ben gek op Foe yong hai van de Chinees alleen is dit niet echt een koolhydraatarm gerecht vanwege de grote hoeveelheden suiker en bindmiddel wat er in zit.
Ook ben ik geen fan van de smaakversterker vetsin die vaak royaal wordt toegevoegd.
Daarom nu een gezonde koolhydraatarme versie.
Erg lekker als je een dagje vegetarisch wilt eten 😉

Ingrediënten omelet:

6 eieren
1/2 ui
1 teentje knoflook uit de knijper
5 champignons
1/2 prei
1/2 blikje bamboescheuten
stukje winterwortel
1/2 paprika
10 gram erythritol
1 tl zout
peper

Snij de prei in ringetjes, de champignons in plakjes, snipper de ui, snij de paprika in reepjes en schaaf of rasp de wortel.
Doe de groenten in een kom samen met de knoflook en bamboescheuten en hussel.
Doe in een andere kom de eieren, zout, erythriol en peper en klop dit goed door met een garde.
Schep hier de geprepareerde groente door.
Vet de binnenpan van de slowcooker (3,5 liter) in met een flinke klont roomboter en doe hier het ei/groente mengsel in.
Zet de slowcooker 2 uur op high.

Wil je het in een pan maken verwarm dan wat neutrale olie in een pan met anti-aanbaklaag.
Giet het eimengsel er in en bak op een niet al te hoog vuur.
Als de onderkant mooi gebruind is de omelet omdraaien en ook de andere kant bakken.

Ingrediënten voor de saus:

200 ml koolhydraatarme ketchup  (klik)
3 gepelde tomaten uit blik
1 teentje knoflook uit de knijper
1/2 ui gesnipperd
50 ml azijn
30 gram erythritol
1 tl sesamolie
peper en zout

Doe de ui met de knoflook in een pan met een beetje zonnebloemolie en smoor zachtjes enkele minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en maak met een (pol)-lepel iets fijner en smoor een minuut mee.
Voeg nu de rest van de ingrediënten toe, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen en iets inkoken.
Pureer de saus glad met een staafmixer.
Mocht de saus nog erg dun zijn kook hem dan nog een beetje verder in.

Scheur de omelet in grove stukken en voeg deze toe aan de saus warm het geheel nog even door.

Het recept is voldoende voor 4 personen.
Lekker met bloemkoolnasi (klik) of gewoon gekookte bloemkoolroosjes of gekookte boontjes

Tip:

Je gebruikt maar een half blikje bamboescheuten en ook van de winterwortel gebruik je maar een beetje.
Als je dan toch bezig bent maak dan nog een hoeveelheid groente klaar en vries dit in.
Lekker makkelijk voor de volgende keer 😉


Geen opmerkingen:

Een reactie posten