Volgers

dinsdag 12 februari 2019

Verse koolhydraatarme pasta




Als ik zou zeggen dat ik een lekkere Italiaanse pasta niet mis nu ik al ruim 2 jaar koolhydraatarm eet, zou ik liegen.
Natuurlijk eet ik wel de courgettepasta, maar dat is toch anders.
Dus ik ben maar weer aan de knutsel gegaan 😉

Ingrediënten:

100 gram amandelmeel
25 gram kokosmeel
2 theelepels xanthaangom
wat zout
1 ei los geklopt
2 theelepels appelazijn
2 tot 4 eetlepel water (ik had maar 2 nodig)

Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en mix goed door met de deeghaken.
Voeg al mixend het ei toe, daarna de appelazijn en daarna 2 eetlepels water.
Kneed de massa nog even goed door met je handen.
Als je er een gladde bal van kunt vormen is het deeg goed.
Blijft het brokkelig voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je die gladde bol hebt.
Pak de bal in in plasticfolie en leg 30 minuten ik in de koelkast.
(Je kan het tot een week in de koelkast bewaren)





Nu kun je de pasta uitrollen op een met kokosmeel bestoven werkvlak en vormen zoal je wil.

Als de pasta gevormd is hoef je het maar kort te koken en dan kun je genieten!

1 opmerking:

  1. Grazie Rita! Oggi proverò a fare la pizza fritta usando la tua ricetta e poi la condisco con le cime di rapa (rapa brassica variazione cymosa) ciao

    BeantwoordenVerwijderen