Volgers

zaterdag 16 februari 2019

Koolhydraatarme cheesecakejes




Meestal als er ergens gebak wordt gegeten zit je een beetje sneu toe te kijken en pushen anderen je om toch een keertje te zondigen.
Dat kan toch geen kwaad zeggen ze dan, maar ik weet wel beter!
Daarom nu een makkelijk en snel recept van overheerlijke cheesecake, je zou het mee kunnen nemen als je ergens op verjaardagsvisite gaat 😉

Ingrediënten:

1 eetlepel roomkaas
1 eetlepel Turkse yoghurt
1 ei
1 eetlepel kokosmeel
10 gram erythritol
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel vanille poeder
een paar gehakte noten

Doe alle ingrediënten bij elkaar behalve de noten.
Mix alles goed door elkaar.

In de oven:

Verwarm de oven voor op 180 °C
Verdeel het beslag in ingevette muffin vormpjes en strooi er wat gehakte nootjes over.
Bak de cakejes in ongeveer 15 minuten gaar.

In de omeletmaker:

Vet de omeletmaker in en verdeel het beslag over de beide vakken en strooi de nootjes erover.
Bak 8 minuten en keer dan om met een siliconen spatel en bak de andere kant nog 5 minuten.

In de magnetron:

Vul ingevette magnetronbestendige bakjes of mokken met het beslag.
Bak 30 seconden op vol vermogen, strooi de nootjes erover en bak nog 35 seconden op vol vermogen.

Ik heb de cakejes in de omeletmaker gemaakt dit keer en gegeten met een lekkere toef ongezoete slagroom.

Tip:

In plaats van Turkse Yoghurt kun je ook Griekse nemen of creme fraiche.
In plaats van vanillepoeder kun je natuurlijk ook een ander smaakje toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten