Volgers

woensdag 27 februari 2019

Gebakken bloemkool




Een heerlijk recept om bloemkool net weer iets anders te eten.
We kennen natuurlijk allemaal de gewone gekookte bloemkool, de bloemkoolnasi en de huzarensalade van bloemkool, maar bloemkool uit de oven met een Noord Afrikaans tintje brengt een beetje variatie met deze geweldige groente 🤗


Ingrediënten:

1 bloemkool
1 biologische citroen
1 teen knoflook uit de knijper
1 theelepel Ras el Hanout
5 eetlepels olijfolie
halve theelepel zout
een paar takjes verse peterselie

Maak de bloemkool schoon en snij de bloemkool in plakken van ongeveer 2 cm dikte.
(laat een gedeelte van de stronk er aan zitten voor de stevigheid)
Rasp de schil van de citroen.
Doe 4 eetlepels olijfolie, de  Ras el Hanout, de knoflook, het zout en de schil van de citroen in een kommetje en meng.
Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht oven)
Vet een bakblik in met 1 eetlepel olijfolie.
Leg de bloemkool op het bakblik en smeer de bloemkool in met het olie mengsel met een kwastje.
Bak 15 (knapperig) tot 25 (zacht) minuten in de oven.
Serveer met wat partjes citroen en fijngesneden peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten