Volgers

maandag 4 februari 2019

Spruitjes met mosterdsaus




Spruitjes zijn kleine vitaminebommetjes en ook nog eens lekker laag in koolhydraten.
Ze zijn momenteel volop verkrijgbaar en zijn niet duur, dus uitermate geschikt om de kosten van koolhydraatarm eten een beetje binnen de perken te houden 😉
Spruitjes staan hier in het winterseizoen regelmatig op tafel, gewoon gekookt met wat nootmuskaat.
Maar ook op andere manieren klaargemaakt!

Ingrediënten:

1 pond spruitjes
100 ml (kook)room
1 eetlepel Groninger mosterd (de Marne)
een paar takjes verse peterselie

Maak de spruitjes schoon en kook ze in een laagje water ongeveer 12 minuten.
(Ik had kleine spruitjes, grote spruiten zou ik 15 minuten koken)
Giet de spruitjes af.
Klop de room met de mosterd in een kommetje los.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Verhit wat boter of olie in een hapjespan of wok.
Doe de spruitjes erbij en roerbak ongeveer 5 minuten.
Roer het room/mosterd mengsel toe en roerbak nog 2 minuten.
Bestrooi met de peterselie roer door en serveer direct.

Lekker met een gehaktbal of met een karbonade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten