Volgers

woensdag 20 februari 2019

Kaas/mosterd gehaktburgers




Vandaag een recept van mijn moeder en mijn tante uit Australië.
Mijn tante is op het moment een maand in Nederland om de 80e verjaardag van mijn moeder te vieren en de dames hadden een recept voor op mijn blog.
Het was ondanks zijn simpelheid een verrassend lekker recept!
Ik heb het een beetje aangepast, in het originele recept zat paneermeel en een ei 😉


Ingrediënten:

300 gram gehakt
75 gram geraspte kaas
1 eetlepel grove Groninger mosterd
2 tenen knoflook uit de knijper

Het recept is in feite erg simpel!
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er 2 platte schijven van.
Verhit braadboter in een koekenpan en braad de gehaktschijven in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

Je kunt natuurlijk ook kleine balletjes draaien en die braden, dan heb je een prima snack.
Ik heb de keus voor grove Groninger mosterd en geraspte jong belegen kaas gemaakt, maar je kunt net zo goed een Franse mosterd nemen en bijvoorbeeld geraspte Parmesaanse kaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten