Volgers

vrijdag 8 februari 2019

Varkenshaas met Gorgonzolasaus




Dit heerlijke feestgerecht is een perfect gerecht als je koolhydraatarm eet.
Heerlijk mals mager vlees met een romige vette saus 😉
Ook mensen die niet koolhydraatarm eten zullen het heerlijk vinden!
Het is snel klaar, dus ideaal als je visite krijgt.
Het recept is voor 2 personen dus gemakkelijk te verdubbelen voor 4 personen.

Ingrediënten:

2 varkenshaas van ongeveer 175 gram elk.
100 ml (slag)room
100 gram Gorgonzola
1 lepel roomboter
Vers gemalen peper
Snufje zout

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en laat ze een kwartier op kamertemperatuur komen.
Smeer ze in met een beetje olijfolie en kruid ze flink met versgemalen zwarte peper en wat zout.
Verhit een grilpan op hoog vuur tot ie gloeiend heet is en bak de varkenshaas in ongeveer 4 minuten rosé.
Leg ondertussen een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie op een bord en pak de varkenshaas hier in en laat een minuut of vijf rusten.

Smelt de boter in een anti-aanbakpannetje en verkruimel de Gorgozola er over.
Roer de room er door als de Gorgonzola gesmolten is.

Snij de varkenshaas in mooie plakken en schenk de saus er over.

Zo simpel en zo lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten