Volgers

zondag 3 februari 2019

Mexicaanse runderstoofschotel koolhydraatarm




Zoals jullie vast al wel gemerkt hebben ben ik gek op stoofpotjes.
Heerlijk zoals alle smaken zachtjes in je gerecht trekken als het langzaam gestoofd wordt.
Ook het meest taaie vlees wordt tijdens het stoven botermals, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. šŸ˜Š
Daarom vind ik een slowcooker ook zo'n geweldige uitvinding, het maakt je gerecht rustig klaar en je hoeft er niet bij te blijven.

Vandaag zit er Mexicaans stoofvlees in de pot, pittig met mooie donkere smaken.

Ingrediƫnten:

750 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen)
1 flinke ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
50 ml olijfolie
1/2 eetlepel korianderpoeder
1/2 eetlepel komijnpoeder
1/2 eetlepel kaneel
1 eetlepel cacao
1 theelepel tabasco jalapeno saus
1 runderbouillonblokje

Snij het vlees in blokjes, de ui in ringen, snipper de teentjes knoflook en snij ook de tomaten in stukjes.
Doe alles in de pot van de slowcooker en doe ook de andere ingrediƫnten erbij.
Hussel alles even goed door.
Voeg nog 2 eetlepels water toe en zet de pot voor 8 uur op low.



Geen slowcooker, geen probleem.
Prepareer de ingrediƫnten zoals hier boven beschreven.
Verhit in een stoofpan de olijfolie.
Bak het vlees hierin rondom bruin en voeg dan de uien toe en bak even mee.
Voeg dan de rest van de ingrediƫnten toe samen met 200 ml water.
Breng aan de kook en laat dan op een klein pitje 2 uur sudderen.
Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig nog wat extra water toe.

Het gerecht is niet super pittig, dus als je van pit houd voeg dan nadat je het hebt geproefd eventueel wat extra tabasco toe.

Eet het stoofvlees in een koolhydraatarme wrap met een lekkere klodder creme fraiche.
Of eet het met boontjes of een lekkere salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten