Volgers

dinsdag 5 februari 2019

Koolhydraatarme kipnuggets




Zelfgemaakte en gekruide kipnuggets smaken zoveel beter dan de kant en klaar gekochte.
Je kunt de kip kruiden met wat je maar wil.
De combinaties zijn eindeloos, denk aan bijvoorbeeld een Mexicaans kruidenmengsel of mix je eigen  kruiden.
De paneerlaag maak je met knabbelspek waar je afhankelijk van de smaak nog parmezaanse kaas of  verse kruiden aan toe kunt voegen.
Leef je lekker uit en maak van fastfood eten een culinaire verrassing 😜
Ik geef hier het basisrecept genoeg voor 2 personen.

Ingrediënten:

300 gram kipfilet
2 eieren
1/2 zakje spekknabbels
Kipkruiden naar smaak

Snij de kip in mooie handzame stukjes doe de kruiden erbij en meng zodat alle stukjes kip met de kruiden omhult zijn.
Laat dit even staan tot de kip op kamertemperatuur is.
Klop de eieren los in een kommetje.
Doe de spekknabbels in de keukenmachine en maal ze fijn, doe dan ook de gemalen spekknabbels in een kommetje.
Haal met een vork de kipstukjes eerst door het geklopte ei en daarna door de spekknabbels zodat de kip omhuld is met een laagje en herhaal dat tot alle kip een paneerlaagje heeft.

Bereiden in de ActiFry:

Leg de kipstukjes in het snackmandje en bak in ongeveer 10 - 12 minuten knapperig en gaar.
Ik heb het in 2 sessies gebakken.

Bereiden in de oven:

Verwarm de oven voor op 180°C
Bekleed een bakplaat met keukenpapier en leg de kipnuggets er op.
Bak ongeveer 30 minuten en keer de nuggets halverwege om.

Wij hebben het gegeten met een salade en suikervrije saus van Verstegen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten