Het is alweer een aantal jaren geleden, maar als wij in Duitsland boodschappen gingen halen aten we regelmatig bij een Grieks restaurant en daar koos ik vaak dit gerecht.
Het was altijd heerlijk en op een gegeven moment heb ik het recept gevraagd.
Dat recept kreeg ik niet maar wel wat er aan ingrediënten in ging.
Dus thuis de hoeveelheden uitgeprobeerd tot ik het net zo lekker kon maken als in het restaurant 😉
Het restaurant is inmiddels een aantal jaren gesloten maar wij eten het hier nog regelmatig!
Het recept voor de saus is zeker voor 8 personen, dus vries ik vaak de helft van de saus in om het een keer lekker makkelijk te hebben.
Ingrediënten:
4 ongepaneerde varkensschnitzels
250 gram champignons
200 gram geraspte jong belegen kaas
200 gram slagroom
1 grote rode paprika
1 grote ui
3 teentjes knoflook uit de knijper
1 blikje tomatenstukjes
3 eetlepels ajvar
1 bouillonblokje
vers gemalen zwarte peper
(optioneel een borrelglaasje Metaxa)
paprikapoeder
zout
olijfolie om in te bakken
Kruid de varkensschnitzels met wat peper, zout en paprikapoeder en bak ze in wat olijfolie.
Doe de schnitzels dan in een ovenschaal.
Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
Pel de ui en snipper en maak de paprika schoon en snij in blokjes.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui tot ie glazig is.
Voeg dan de paprika en champignons toe en bak die ook even mee.
(Voeg nu eventueel de Metaxa toe en laat even bruisen)
Voeg daarna de tomatenstukjes, knoflook, het bouillonblokje en de versgemalen peper toe.
Breng het geheel aan de kook en laat dan een half uur zachtjes pruttelen.
Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom toe.
Blender het geheel met een staafmixer en voeg daar na 100 gram geraspte kaas toe en roer het geheel goed door.
Proef of er eventueel nog wat peper en zout door moet.
Schenk de saus over de schnitzels in de ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak dan de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten