Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier verdween het loof van de radijsjes eigenlijk altijd in de kliko.
Doodzonde eigenlijk want je kunt er een heerlijke soep van maken die ook nog eens erg gezond is!
Ingrediënten:
2 bosjes radijs met mooi groen blad.
1 kleine ui.
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder (of een stukje geraspte verse gember)
1/2 theelepel gemalen komijn
1 liter bouillon
1 eetlepel boter of kokosolie
versgemalen zwarte peper
Snij het loof van de radijsjes en verwijder eventuele lelijke blaadjes.
Was het loof grondig en laat uitlekken.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit de boter in een pan en fruit hier de ui en knoflook zachtjes een paar minuten in, ze mogen niet bruin worden.
Voeg de komijn, gember en het loof van de radijsjes toe en roer tot de blaadjes geslonken zijn.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en schep in kommen en strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten