Volgers

zaterdag 9 februari 2019

Cheesepops




Je hebt een beetje geduld nodig, maar dan heb je wel verrukkelijke koolhydraatarme zoutjes!
Zelf vind ik ze het lekkerst met komijnekaas, maar je kunt in principe elke kaas nemen 😉
Het beste resultaat krijg je met 30+ kaas, maar ook vettere kaas wil wel.

Ik gebruik voorgesneden plakken kaas en daar snij ik kleine vierkantjes van.
De kleine vierkantjes laat ik drogen tot ze volledig droog zijn.
In een voedseldroger moet je ze ongeveer 14 uur op 40 graden drogen.
Heb je geen voedseldroger  neem dan een grote schaal waar je keukenpapier op legt.
Leg hier de kaasvierkantjes op en dek af met keukenpapier, het duurt dan minstens 48 uur voordat je kaas droog is.



Als de kaas volledig droog is verwarm je je oven voor op de hoogste stand.
Doe een vel bakpapier op een bakplaat en leg de gedroogde kaas er op in 1 laag met wat tussenruimte.
Pop de kaas nu in ongeveer 4 minuten in de oven. Blijf erbij het gaat echt razendsnel 😉
Haal uit de oven en laat afkoelen en geniet dan van deze knapperige zoutjes!

2 opmerkingen: