Blog met mijn recepten. Ik ben altijd dingen aan het uitproberen en geef graag mijn eigen draai aan de recepten 😉Ook staan er veel koolhydraatarme recepten op mijn Blog. Verder ben ik fan van stekker apparaten en gebruik die ook veelvuldig, maar geef ook altijd aan hoe je het anders kunt bereiden.
Volgers
zaterdag 9 februari 2019
Cheesepops
Je hebt een beetje geduld nodig, maar dan heb je wel verrukkelijke koolhydraatarme zoutjes!
Zelf vind ik ze het lekkerst met komijnekaas, maar je kunt in principe elke kaas nemen 😉
Het beste resultaat krijg je met 30+ kaas, maar ook vettere kaas wil wel.
Ik gebruik voorgesneden plakken kaas en daar snij ik kleine vierkantjes van.
De kleine vierkantjes laat ik drogen tot ze volledig droog zijn.
In een voedseldroger moet je ze ongeveer 14 uur op 40 graden drogen.
Heb je geen voedseldroger neem dan een grote schaal waar je keukenpapier op legt.
Leg hier de kaasvierkantjes op en dek af met keukenpapier, het duurt dan minstens 48 uur voordat je kaas droog is.
Als de kaas volledig droog is verwarm je je oven voor op de hoogste stand.
Doe een vel bakpapier op een bakplaat en leg de gedroogde kaas er op in 1 laag met wat tussenruimte.
Pop de kaas nu in ongeveer 4 minuten in de oven. Blijf erbij het gaat echt razendsnel 😉
Haal uit de oven en laat afkoelen en geniet dan van deze knapperige zoutjes!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Op welke temperatuur in de oven, Rita?
BeantwoordenVerwijdereniIn een heteluchtoven op 200 graden en in een gasoven op 225 graden
BeantwoordenVerwijderen