Zo langzamerhand kan ik met mijn recepten een complete koolhydraatarme rijsttafel samenstellen 😉Plaatste ik eerder al het recept van bloemkoolnasi, babi pangang en foe yong hai is het nu de beurt aan koolhydraatarme en glutenvrije loempia’s!
Je kunt ze ook vegetarisch maken door de kip te vervangen door omeletreepjes.
Ook kun je variëren met de andere ingrediënten om zo je favoriete loempiavulling te maken.
Zorg er wel voor dat je vulling niet te nat is, laat eventueel uitlekken in een vergiet.
Ik geef je hier een basisrecept maar ik zou zeggen geef je creatieve geest de ruimte 😜
Ingrediënten:
1 pak Tofuvellen
150 gram kipfilet
1 pak bamigroente
2 lente uitjes
Een paar champignons
2 eieren
1 eetlepel kikkoman sojasaus (groene dop)
1 theelepel sesamolie
Peper en zout
Zonnebloemolie
Pak een grote bak, vul die met water en leg het pak tofuvellen er in om te weken.
Snij de kipfilet in dunne plakjes.
Maak de champignons en de lente-uitjes schoon en snij klein.
Vis de taugé uit het bami pakket en zet apart en voeg hier de lente-ui bij.
(Ik heb de peper uit het pakket niet gebruikt, maar anders deze ook klein snijden)
Verhit wat olie in een wok en bak hier een paar minuten de kip in, voeg dan de sojasaus, sesamolie en het groentepakket toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Draai het gas uit en voeg als het een beetje is afgekoeld de taugé en de lente-ui toe.
Haal nu voorzichtig een tofuvel uit het water en leg de lap op het aanrecht of werkblad.
kluts de eieren en smeer het vel met een kwastje in.
Leg dan aan de bovenkant in het midden 1/6 van je vulling, maar laat boven een rand vrij.
klap de zijkanten over de vulling heen en bestrijk weer met het geklutste ei.
Rol de loempia voorzichtig op, doe hetzelfde nog 6 keer tot je 6 loempia's hebt.
Ik heb de loempia's gebakken in het Snackmandje van de Tefal-Actifry.
De loempia's in kwasten met wat olie en dan 10 - 12 minuten laten gaan.
Heb je geen Actifry doe dan een paar cm olie in een pan en laat heet worden.
Als de onderkant bruin en krokant is, de loempia omkeren en ook de andere kant bakken.
Of verhit een frituurpan tot 180 graden en bak de loempia's mooi bruin en krokant.
Als je ze bakt in de olie laat ze dan even uitlekken op keukenpapier.
Ik heb 2 loempia's gebakken en de andere 4 zitten nu in de vriezer voor een volgende keer 😋
Hoeveel koolhydraten bevatten deze vellen aub , en waar koop je ze ?
BeantwoordenVerwijderen