Maar ja, nu ik koolhydraat arm eet is dat niet verstandig.
De zoet-zure saus zit vol met suiker en andere stoffen die ik niet wil/mag eten en ook rijst, nasi en bami zijn uit den boze.
Thuis maakte ik ook regelmatig Babi Pangang en dat recept heb ik nu aangepast tot een koolhydraat arme versie en ik vind hem super geworden, dit is een blijvertje!
Ingrediënten:
500 gram hamlappen
1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel gemberpoeder
sap van1 citroen
4 eetlepels ketjap van Kikkoman (ik gebruik die met minder zout)
snufje peper en zout
scheutje water
5 eetlepels zonnebloemolie
Kruid de hamlappen met de uienpoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, peper en zout wrijf het goed in en laat het een half uurtje intrekken.
Verhit een pan met dikke bodem en doe de olie in de pan.
Braad de hamlappen stevig aan en blus dan af met het citroensap, de ketjap en een scheutje water.
Roer de aanbaksels los en laat het geheel ongeveer een half uurtje sudderen en keer de hamlappen een keer of drie om in de jus.
Voeg eventueel nog een beetje water toe.
Zoetzure saus:
1 flinke ui
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 klein blikje tomatenpuree
scheutje droge sherry
beker water
theelepel kippen bouillon poeder
schepje Stevia
snufje peper
2 eetlepels zonnebloemolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit op een zacht vuurtje de ui en knoflook glazig.Voeg de tomatenpuree toe en roerbak dat even mee.
Voeg een scheutje sherry toe en laat dat een beetje inkoken.
Doe de beker water erbij en roer het geheel goed door.
Voeg het bouillonpoeder, Stevia, en peper toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
Haal de hamlappen uit de pan en snijd ze in dunne plakjes en voeg deze toe aan de zoetzure saus.
Voeg 4 eetlepel van de jus toe aan de zoetzure saus en warm het geheel nog even goed door.
Lekker met bloemkoolnasi 😊
Het recept is voor 2 a 3 personen.
lijkt me heerlijk, maar dan met kipfilet, ik ga het proberen
BeantwoordenVerwijderenLijkt me ook erg lekker!
Verwijderen