Het is voor 4 personen en uitermate geschikt als je gasten krijgt ook als deze niet koolhydraatarm eten.
Serveer het met een lekkere frisse salade.
Ingrediënten:
500 gram half om half gehakt
400 gram champignons
3 paprika's (rood, groen en geel)
2 uien
100 gram Ajvar (dit is een soort paprikaketchup)
200 gram Feta
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
wat ingelegde milde pepers
Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in korte repen snijden.
Champignons schoonwrijven met keukenpapier en halveren.
1 ui in halve ringen snijden en de andere ui snipperen.
De olie in een pan verhitten en daarin het gehakt aanbraden, de gesnipperde ui toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Het gehaktmengsel uit de pan scheppen op een bord.
In het achtergebleven vet de paprika's en champignons even aanbraden.
Dan het gehaktmengsel weer toevoegen en de Ajvar er door mengen.
Dit geheel in een ingevette ovenschaal doen.
Verdeel hier de Feta (verbrokkeld) en de uienringen over.
Bak dit ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven (hetelucht 175⁰ C)
Garneer met wat ingelegde pepers.
Let op dat je de milde Ajvar gebruikt!
De pikante versie is erg heet.
Lijkt mij weer een héérlijk recept, Rita👍😋
BeantwoordenVerwijderen