Ook het koolhydraat arme brood bij de bakker en supermarkt is veel te hoog in koolhydraten, dus je zult het zelf moeten bakken.
Dit lijkt moeilijker dan het is, en eigenlijk kost je het weinig tijd, de meeste tijd is de oventijd.
Zelf vind ik dit kwarkbrood erg smakelijk en maak het regelmatig.
Als je het volledig laat afkoelen en alvast in plakjes snijd, kun je het invriezen en heb je altijd wat om mee te nemen in je lunchbox.
Recept voor een cakevorm van ongeveer 24 x 11 cm
(ik gebruik zelf een goede kwaliteit siliconenvorm)
Ingrediënten:
125 gram lijnzaad
1 eetlepel korianderzaad
50 gram chiazaad
1 flinke theelepel zout
2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
250 gram volle kwark
5 eieren maat M
1 eetlepel appelazijn
verwarm de oven voor op 170⁰C (heteluchtoven)
Het lijnzaad samen met het korianderzaad fijnmalen in een keukenmachine (als je die niet hebt kun je ook een vijzel gebruiken).
Dit in een kom doen met het chiazaad, zout en bakpoeder en goed doorroeren.
In een andere kom de eieren, kwark en appelazijn goed mixen.
De droge ingrediënten hier langzaam bij gieten en net zolang roeren tot alles goed gemengd is.
Het geheel even laten staan, zodat het chiazaad het vocht kan opnemen en het deeg wat dikker wordt.
Nog een keer goed doorroeren en dan de siliconenvorm gieten.
(eventueel een goed ingevet en met ingevet bakpapier belegd metalen cakeblik gebruiken)
Het brood in de voorverwarmde oven ongeveer 80 minuten bakken.
De oven uitschakelen en het brood nog een kwartier in de oven met de deur op een kier laten staan.
Het brood uit de oven nemen, uit de vorm storten en op een rooster volledig laten afkoelen.
duidelijk omschreven.ga hem straks bakken.en voor vanavond da babi pangang.Heb ze beide in mijn ringband recepten.daar doe ik mijn leukste recepten in ,die ik vaker maak.Zo wordt het leuk naslagwerkje.bedankt.vr.gr.Yvonne
BeantwoordenVerwijderenLeuk Yvonne!
BeantwoordenVerwijderenLaat je me weten of je het lekker vond?
Groetjes, Rita