Volgers

zaterdag 25 maart 2017

Groenteschotel uit de oven

Met deze makkelijke groenteschotel kun je eindeloos variëren.
Dit keer heb ik hem gemaakt samen met de gevulde mozzarella (klik)



Ingrediënten:

150 gram champignons
1/2 aubergine
1/2 courgette
1 paprika
1 rode ui
4 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
grof gemalen zwarte peper
(zee)zout naar smaak

Veeg de champignons schoon en snij de grote in twee-en of vieren.
Snij de aubergine in blokjes en de courgette in halve  plakjes.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij deze in reepjes.
Snij de ui in halve ringen.
Snipper de teentjes knoflook.
Ris de rozemarijn van het takje en hak dit fijn.

Doe alles op een bakblik, doe er een flinke scheut olijfolie over en breng op smaak met peper en zout.
Hussel alles goed door elkaar en zet het dan ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven (170०C hetelucht)


Als bijgerecht is dit voldoende voor twee personen, als enige groente is dit genoeg voor 1 persoon.

Je kunt natuurlijk ook andere groente en kruiden gebruiken.
Denk bijvoorbeeld aan ringetjes prei of gesneden venkel, of gebruik Italiaanse of Provençaalse kruidenmix.
Ga je helemaal voor snel, gebruik dan een kant en klare groentemix (roerbakgroente).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten