Volgers

dinsdag 14 maart 2017

Ovenschotel met Aubergine en kaas (KHA)

Recept voor een vegetarische koolhydraatarme ovenschotel.
Het originele Italiaanse recept was hier al jaren favoriet, dus ik heb hem nu maar aangepast naar een koolhydraatarme versie.


Ingrediënten:

1 grote of 2 kleine aubergines
1 blik gepelde tomaten
klein blikje tomatenpuree
1 dl olijfolie
50 gram amandelmeel
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook uit de knijper
125 gram in dunne plakjes gesneden mozzarella
peper en zout



Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een cm dik, doe ze in een vergiet en bestrooi ze met wat zout. Laat dit ongeveer 20 minuten staan.
Droog de plakken daarna goed af met keukenpapier.

Doe het blik tomaten, de tomatenpuree, twee eetlepels olijfolie en wat zout in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

Doe het meel, de Parmezaanse kaas, de knoflook en wat zout en peper in een kom en meng dit goed.

Bak de plakken aubergine in porties in de rest van de olie licht bruin.

Vet een ovenschaal in en maak laagjes: aubergine, tomatensaus en het meel/kaasmengsel, doe er tot slot de plakjes mozzarella erop.

Bak het geheel in een voorverwarmde oven van 170°C (hetelucht) in ongeveer 20 minuten


Met een lekkere salade voldoende voor 3 personen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten