Een daarvan is kant en klare kruidenmixen, vaak zitten daar toevoegingen in die eigenlijk nergens voor nodig zijn en ook vaak zijn ze veel te zout!
Ook kant en klaar gekruid vlees is meestal te zout en hebben ook vaak ongewenste toevoegingen.
Er zit dus niks anders op dan zelf je kruidenmix maken en dat is makkelijker dan je denkt.
Met dit recept kun je meerdere keren shoarma maken, je bewaart de mix in een mooi potje.
1 flinke theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen witte peper
2 theelepels nootmuskaat
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel ketoembar
1 eetlepel komijn
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel kurkuma
11/2 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
1 theelepel zout
Ik doe dit allemaal in een kom en roer het dan goed door zodat alles goed gemengd is.
Doe de mix dan in een goed afsluitbare pot en je kunt even vooruit.
Gemak dient immers de mens 😏
Vandaag aten we de shoarma met frietjes van peterseliewortel uit de oven.
De frietjes had ik gehusseld met wat olijfolie, snufje zout, snuf gerookt paprikapoeder en wat gedroogde tijm. Ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde (hetelucht)oven 170⁰ en smullen maar!
Hierbij eet je natuurlijk een zelfgemaakte knoflooksaus.
Die je kunt maken van een flinke lepel Mayonaise, een lepel Griekse yoghurt en een uitgeknepen teentje knoflook.
Hee, peterseliewortel..die kende ik nog niet! Leuk!
BeantwoordenVerwijderenIk zal hier binnenkort wel meer informatie en recepten over geven!
BeantwoordenVerwijderenHet is een vergeten groente.
Ik zag de peterseliewortel voorbij komen toen ik gisteren een bestelling plaatste bij de EkoNoom en dacht: wat moet ik daar nu mee? Maar nu weet ik het! De volgende keer gaat het mee in de bestelling! Groetjes, Alma
BeantwoordenVerwijderenOh dat is zo lekker wortelpeterselie kan het hier gelukkig het hele jaar door kopen bij groenteman
BeantwoordenVerwijderenOp de markt kun je het ook regelmatig kopen, hoewel het in de zomermaanden vrij duur is en van een iets mindere kwaliteit.
VerwijderenJe kunt het trouwens ook prima invriezen.
Ik heb vandaag jouw blog ontdekt. Ben nog maar 3 dagen bezig met kha. Het ziet er allemaal heerlijk uit. Wel vind ik dat ik heel veel in huis moet halen wat meel en kruiden ed betreft. Wat is dat voor groene mat?
BeantwoordenVerwijderenHoi Gerda, leuk dat je mijn Blog hebt ontdekt! Veel succes met KHA, in het begin is het even lastig maar als je even bezig bent gaat het bijna vanzelf.
BeantwoordenVerwijderenDie groene mat is een siliconenmat voor in de oven, door de kegeltjes op de mat komt ook de warmte aan de onderkant van bijvoorbeeld de "frietjes" zodat je ze niet hoeft te keren en toch ook bakken aan de onderkant.