Volgers

zaterdag 11 maart 2017

Bloemkoolnasi

Als je een Chinees of Indisch gerecht maakt wil je daar graag iets van rijst of nasi bij eten, maar ja rijst is verboden als je koolhydraat arm eet.
Bloemkoolrijst is dan een prima alternatief en zo krijg je ook groente binnen, je moet immers 75% van je dag totaal aan koolhydraten binnen krijgen via groentes.
Je kunt inmiddels bloemkoolrijst kopen bij bijvoorbeeld de AH, maar zelf maken is verser en veel goedkoper en eigenlijk zo gepiept 😉
Hiervoor gooi je de bloemkool in stukjes in de keukenmachine en in nog geen 5 seconden is het klaar!


Heb je geen keukenmachine kun je de bloemkool ook raspen, je krijgt dan hetzelfde resultaat maar het kost wel wat meer tijd en moeite.



Afhankelijk van het formaat van je bloemkool heb je ongeveer een halve bloemkool nodig voor 2 a 3 personen.




Het volgende recept voor nasi is een eenvoudig recept, omdat ik niet van super kruidige nasi houd bij bijvoorbeeld Babi Pangang of een ander vlees of groentegerecht, omdat die vaak al een lekkere specifieke smaak hebben.

Ingrediënten:

Bloemkoolrijst
125 gram gerookte spekblokjes
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 prei in ringetjes gesneden
2 eieren maat M
lepeltje sambal
lepeltje Trassie
snuf zwarte peper
eventueel nog een beetje zout
2 eetlepels zonnebloemolie of rijstolie

Verhit de olie in een wok of braadpan en voeg de trassie toe en laat dit even bruisen in de olie.
Voeg de spekblokjes toe en bak deze een beetje uit, maar niet knapperig!
Zet het gas wat lager en doe de ui en knoflook erbij en roerbak dit tot de uien glazig zijn.
Voeg sambal en peper naar smaak toe.
Doe dan de prei erbij en roerbak een minuut of 3 mee.
Voeg dan de eieren toe en roer goed door tot de eieren bijna gestold zijn.
Zet het vuur weer hoog een roerbak de bloemkoolrijst nog even ongeveer 2 minuten mee.
Klaar is je nasi.







2 opmerkingen: