Ingrediënten:
3 paprika's
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel tomatenpuree
1 uitgeperst teentje knoflook
1 snufje paprikapoeder
ongeveer 10 zwarte olijven zonder pit
wat zwarte peper uit de molen
zout
Maak de paprika's schoon een snijdt ze in dunne repen.
Zet een pan met water op het vuur met de paprikareepjes en breng aan de kook.
Laat ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
Giet af in een zeef en laat goed uitlekken.
Klop ondertussen in een kommetje de olijfolie, tomatenpuree, rode wijnazijn, het paprikapoeder, de knoflook, peper en zout goed door elkaar.
Doe de uitgelekte nog lauwe paprika in een schaal en hussel het sausje er goed door.
Laat minimaal een half uurtje intrekken.
Garneer met de olijven.
De salade is het lekkerst op kamertemperatuur.
In de koelkast blijft de salade een paar dagen goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten