Volgers

zondag 5 maart 2017

Eindelijk beginnen!

Hallo allemaal,

Hoewel ik al jaren een blog-account heb, ben ik nog nooit aan het schrijven geslagen.
Nu moet het er dan toch maar eens van komen.

Een van mijn vele passies is lekker koken en bakken en mijn kookspullen zouden niet misstaan in een sterrenrestaurant 😉
Ik moet zeggen dat ik een echte smulpaap ben en hoewel ik wel altijd pure ingrediënten (geen pakjes en zakjes) gebruikte, ik verder niet echt lette op suiker, vetten, koolhydraten calorieën etc.
Ik was de laatste jaren ook aardig in gewicht aangekomen, maar voelde mij daar eigenlijk prima bij.
Tot half december 2016, toen ik te horen kreeg dat ik diabetes (Type 2) had ontwikkeld en daar medicatie voor moest gaan gebruiken.
Dat was even slikken en heel erg schrikken!
Ik besloot (in overleg met mijn huisarts) eerst eens te kijken of ik zonder medicatie mijn bloedsuikers stabiel en omlaag kon krijgen.
Ik heb mij eerst eens goed ingelezen op internet en besloot toen koolhydraat arm te gaan eten!
Het is een hele omschakeling, maar het had wel goed resultaat! In een maand tijd was mijn bloedsuiker gedaald tot een normaal niveau en stabiel, dus ik hoefde geen medicatie te gebruiken!
Nu na ongeveer 2.5 maand ben ik ook bijna 10 kilo aan gewicht kwijt en voel mij beter en energieker dan ik mij jaren heb gevoeld 😌
In het begin is koolhydraatarm eten echt wel even een dingetje, maar nu gaat het eigenlijk als vanzelf.
Ook begin ik weer lekkere recepten te verzinnen en uit te proberen en dat lukt steeds beter.
In deze blog wil ik mijn recepten gaan delen en hoop anderen hiermee te inspireren en te helpen.

Hieronder alvast een foto van lekkere koolhydraatarme bonbons die ik met de kerstdagen heb gemaakt.




1 opmerking:

  1. Succes met je blog, en wat goed dat je 10 kg afgevallen bent en je bloedsuikers weer goed zijn!

    BeantwoordenVerwijderen