Volgers

zaterdag 2 maart 2019

Frambozen kwarktaart




Vanavond vier ik mijn verjaardag en er komen nog wat mensen die koolhydraatarm eten dus ter verhoging van de feestvreugde heb ik deze koolhydraatarme kwarktaart gebakken šŸ˜‰

Gebruik een springvorm van ongeveer 20 cm en snij de taart in 8 stukken.

Ingrediƫnten voor de bodem:

70 gram amandelmeel
30 gram kokosmeel
20 gram gebroken lijnzaad
40 gram gesmolten boter
20 gram erythritol
1 ei
2 theelepels koekkruiden
snufje zout

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 graden.
Smelt de boter.
Meng de rest van de ingrediƫnten in een kom en schenk de boter erbij.
Kneed het geheel tot een deeg.
Pak een stuk bakpapier, maak dit nat onder de kraan en knijp dit uit.
Klem het stuk bakpapier onder in je vorm en vet de vorm dan in met wat boter.
Druk het deeg gelijkmatig uit in de vorm en bak dan ongeveer 25 minuten.
Laat de bodem (in de vorm) volledig afkoelen.

Ingrediƫnten voor de kwarkvulling:

250 gram volle kwark
250 gram slagroom
4 blaadjes gelatine
handvol (diepvries) frambozen
2 eetlepels suikervrije frambozen limonadesiroop

Week de blaadjes gelatine in een bakje met ruim water.
Klop de slagroom stijf.
Doe de kwark in een kom en meng de frambozen hier door.
Schep de stijfgeslagen slagroom door het kwark mengsel.
Knijp de gelatine goed uit en laat dit op een laag vuur oplossen in de limonadesiroop.
Roer de gelatine goed door het kwarkmengsel en stort dit op de afgekoelde bodem in de springvorm.
Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast.
Versier de taart eventueel nog met wat frambozen.

Laat de gasten maar komen šŸ˜‰



Geen opmerkingen:

Een reactie posten