Volgers

vrijdag 29 maart 2019

Groene asperges uit de oven




Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op asperges!
In het seizoen eet ik ze vrijwel elke week en als ik goedkope tegenkom die vrijwel direct verwerkt moeten worden vries ik ze in porties in, zodat ik er het hele jaar van kan genieten šŸ˜‰
Je kunt ze op allerlei manieren verwerken en ditmaal heb ik ze in de oven klaargemaakt.
Een lekker bijgerecht voor 2 personen.


Ingrediƫnten:

400 gram groene asperges
1 eetlepel pijnboompitjes
4 plakjes schouderham
1 eetlepel roomboter
vers gemalen zwarte peper

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
Snij het houtige deel van de asperges af.
Doe de asperges in 1 laag in een ovenschaal.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder vet.
Snij de plakken ham in reepjes en verdeel dit over de asperges.
Verdeel ook de boter en pijnboompitjes erover.
Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven en maal tot slot wat zwarte peper erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten