Volgers

zaterdag 9 maart 2019

Vegetarische Glutenvrije Champignontaart (KHA)








Ik had nog een bakje champignons staan die eigenlijk verwerkt moesten worden en bedacht daar dit heerlijke recept mee.
Je kunt de taart in 12 punten snijden en zo onderdeel maken van een buffet of een lekkere picknick.
De taart is zowel warm als koud erg lekker, dus ook een heerlijk lunchgerecht voor op het werk.
Als je de taart in vieren snijd heb je er met een lekkere er bij salade een diner voor 4 personen.

IngrediĆ«nten: 

250 gram champignons
2 uien
5 eieren
200 gram geraspte kaas
1 theelepel tijm
2 teentjes knoflook
zwarte peper uit de molen
snuf zout
1 eetlepel olijfolie
vet voor de vorm

Verwarm de (hete lucht) oven voor op 170°C.
Klem een stuk bakpapier in een springvorm van 26 cm en vet de vorm goed in.
Pel de uien en snij ze in ringen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hier de uien in op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn. (dat duurt ongeveer 5 minuten)
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snij ze in vieren.
Verdeel de uien over de bodem van de vorm en verdeel hier de champignons over.
Pel de knoflook en snij fijn.
Breek de eieren boven een kom en voeg de tijm en de knoflook toe.
Breng op smaak met flink wat gemalen peper en eventueel wat zout (pas op de kaas is meestal ook al erg zout)
Klop met een garde het eimengsel schuimig en voeg dan de geraspte kaas toe en roer goed door.
Verdeel het ei/kaas mengsel over de champignons en bak de taart dan 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten