Blog met mijn recepten. Ik ben altijd dingen aan het uitproberen en geef graag mijn eigen draai aan de recepten 😉Ook staan er veel koolhydraatarme recepten op mijn Blog. Verder ben ik fan van stekker apparaten en gebruik die ook veelvuldig, maar geef ook altijd aan hoe je het anders kunt bereiden.
Volgers
dinsdag 12 maart 2019
Vegetarische Turkse Lasagne
In het kader van de week zonder vlees heb ik hier een vegetarisch koolhydraatarm recept 😉
De saus kun je het best in de slowcooker maken zodat alle smaakjes lekker en langzaam mengen en je er geen omkijken naar hebt.
Eventueel maak je het een dag van tevoren en bewaar je het tot gebruik in de koelkast.
Het recept is voldoende voor vier personen.
Ingrediënten:
2 grote aubergines
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook uit de knijper
400 gram vega gehakt
4 Turkse groene spitspaprika’s
1 courgette
500 ml gezeefde tomaten
1 ei
1 blikje kaymak (eventueel te vervangen door zure room)
100 gram geraspte kaas
10 gram verse koriander
1 - 1 1/2 eetlepel Ras el Hanout
1 theelepel gemalen komijn
Peper en zout naar smaak
Optioneel wat Tabasco
Snij de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 0,5 cm.
Doe ze in een vergiet bestrooi met zout en laat ze een half uurtje staan.
Dep de plakken droog besmeer ze dun met wat olijfolie en gril ze in een gloeiend hete grillpan.
Zet de gegrilde aubergine appart.
Doe de ui, knoflook en vegagehakt in de pot van de slowcooker.
Snij de paprika en courgette in blokjes en voeg toe, voeg ook de Ras el Hanout toe en de gezeefde tomaten en roer alles door.
Zet de slowcooker 3 uur op low.
Voeg zout, peper, en eventueel Tabasco toe en roer door.
Voeg dan de fijngesneden Koriander toe maar bewaar een beetje voor de garnering en roer nog een keer goed door.
Proef en voeg eventueel nog wat peper,zout of Tabasco toe.
Roer er dan de koriander door.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Beleg de bodem met gegrilde aubergine en lepel 1/3 van de saus erover.
Herhaal dit nog 2x
Roer de Kaymak los met het ei en een theelepel komijnepoeder.
Verdeel dit over de lasagne.
Bestrooi dan met de geraspte kaas.
Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 20 minuten.
Garneer de lasagne met een beetje fijngesneden koriander.
Heb je geen slowcooker maak je de saus gewoon op het fornuis.
Verwarm dan wat olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook glazig.
Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus (zonder de koriander) toe samen met een glas water, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
Roer dan de Koriander er door.
Volg vanaf hier het bovenstaande recept 😉
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten