Volgers

woensdag 27 maart 2019

Soep van geroosterde tomaten



Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik absoluut geen liefhebber van tomatensoep ben, ik vind het ronduit vies!
Ik maak het wel eens omdat andere gezinsleden het wel erg graag lusten.
Vanmiddag heb ik deze versie van tomatensoep geprobeerd en het viel me niet tegen šŸ˜‰ eerlijk gezegd lustte ik dit wel en de echte liefhebber vond hem ook heerlijk!

Ingrediƫnten:

1 kilo tomaten
2 kleine uien
3 tenen knoflook
Flinke scheut olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel gedroogde tijm
2 theelepels Rash el Hanout
1 theelepel harisa
2 kippenbouillon blokjes
750 ml water
Beetje fijngeknipte peterselie of koriander





Was de tomaten en snij in vieren.
Pel de uien en knoflook en snipper grof.
Verdeel de groente in een braadslede of grote ovenschaal.
Doe er een flinke scheut olijfolie over en doe er de komijn, koriander en gedroogde tijm over.
Hussel alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven.
Stel de (hete lucht) oven in op 170 graden en laat de schaal er 1 uur in staan.
Doe het tomatenmengsel in een pan samen met de bouillonblokjes, water, harissa en de Rash el Hanout.
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep.
Schep in kommen en garneer met peterselie of koriander.
Eventueel kun je er nog wat vers gemalen zwarte peper over strooien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten