Volgers

zondag 10 maart 2019

Chimichurri




Chimichurri is een Argentijns sausje wat heerlijk smaakt bij vlees en vis wat is gegrild of van de BBQ.
Het is licht pittig en wat zurig.
Het lijkt wel wat op de pica wat ze op Bonaire gebruiken.
Ik denk dat elk Argentijns restaurant zijn eigen recept heeft, hier is de mijne.

Ingrediƫnten:

1/2 bosje platte peterselie
1/2 bosje koriander
1 rode peper
1 sjalot
3 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel komijnpoeder
2 eetlepels rodewijn azijn
6 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper

Pel de sjalot en de knoflook.
Maak de peper schoon en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Was de koriander en peterselie en droog ze in een sladroger of met keukenpapier.
Snij alles zo fijn mogelijk en doe in een glazen pot.
Voeg dan de rest van de ingrediƫnten toe en meng alles goed.
De chimmichurry moet net onder het vocht staan.
Voeg eventueel nog wat olie en rodewijn azijn toe (verhouding 3:1)

In een afgesloten glazen pot blijft het enkele dagen goed in de koelkast, hoewel de mooie kleur dan wel wat vager wordt šŸ˜‰



Vanavond eten wij het met een gegrilde Entrecote en een frisse salade.
Ik smeer de entrecote dan in met wat van de saus en gril het dan op een gloeiendhete grillplaat.
ik doe dan wat van de saus over het gegrilde vlees en serveer de rest er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten