Volgers

woensdag 13 maart 2019

Vegetarische koolhydraatarme en glutenvrije bami






Als je koolhydraatarm eet, eet je al snel veel vlees en vis om aan je eiwitten te komen.
Mijn man en ik lusten ook graag een lekker stuk vlees of vis.
Het is dus een uitdaging om mee te doen met de vleesloze week 😉
Hoewel ik vroeger regelmatig een vegetarisch gerecht op tafel zette, vind ik dat best lastig nu wij koolhydraatarm eten.
Maar ook vandaag is het weer gelukt met deze lekkere bami!
Het recept is ruim voldoende voor 2 personen.

Ingrediënten:

1 bakje Garden Gourmet oosterse wokblokjes
1 zakje konjac noedels
400 gram wokgroente
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook fijngehakt
Klein bakje taugé
Stukje trassi (ongeveer zo groot als het topje van je pink)
1 eetlepel bamikruiden
1 theelepel sambal
1 theelepel sesam olie
2 eetlepels neutrale olie om in te bakken
Zout naar smaak

Verwarm de olie in een wok of hapjespan.
Verkruimel de trassi toe en bak even tot het begint te bruisen.
Fruit dan de gesnipperde ui glazig en voeg dan de knoflook en wokgroente toe.
Doe de konjac noedels in een zeef en spoel ze goed onder lauw water uit.
(Als je ze niet goed afspoelt zijn ze niet te eten 😉)
Voeg als de groente bijna gaar is de bamikruiden, sambal, sesamolie, de wokblokjes en de konjacnoedels toe en vermeng het goed met elkaar.
Roerbak het geheel nog 2 minuten totdat alles goed heet is en meng dan de taugé er door.
Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.

Eet smakelijk!

De zero noodles heb ik bij de Action gekocht, maar bij de Toko en sommige supermarkten zijn ze ook wel te koop.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten