Het heeft een tijd geduurd voor ik me hier aan wilde wagen, want het leek me absoluut niet lekker.
Het tegendeel is echter waar, hij is verschrikkelijk lekker!
Je proeft de bloemkool absoluut niet en krijgt op deze manier wel lekker veel groente binnen š
Ik zag dat in de supermarkt inmiddels ook kant en klare pizza’s te koop zijn met een bloemkoolbodem, maar deze zijn er hoog in koolhydraten!
Ingrediƫnten voor de bodem:
400 gram bloemkoolrijst
1 ei
2 eetlepels amandelmeel
2 eetlepels geraspte jong belegen kaas
2 theelepels oregano
Eventueel een snuf zout
Doe de bloemkoolrijst in een stoommandje en stoom dit 3 minuten in een pan met een laagje kokend water. (niet langer want dan is ie te gaar!)
Spreid de bloemkool uit op een schone theedoek zonder wasverzachter luchtjes en laat afkoelen.
Als de bloemkool is afgekoeld wring je er zoveel mogelijk vocht uit met behulp van de theedoek.
Doe de bloemkool in een kom samen met de andere ingrediƫnten en kneed dit tot een deeg.
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en vorm hierop een pizza.
Zorg ervoor dat de randen iets hoger zijn.
Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
1 blikje tomatenstukjes
1 teen knoflook uit de knijper
1 eetlepel oregano
paar drupjes tabasco
peper en zout naar smaak
Doe alle ingrediƫnten in een pannetje en breng voorzichtig aan de kook.
Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen en klaar is je pizzasaus.
Als de bodem gebakken is smeer je de pizzasaus over de bodem (waarschijnlijk heb je wat teveel saus)
Daarna bestrooi je de pizza met wat geraspte kaas, en beleg je de pizza met waar je maar zin in hebt.
Bak de belegde pizza nog een minuut of 10 in de voorverwarmde oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten