Een aantal jaren geleden leerden we in Zuid-Duitsland het pastagerecht Spätzle kennen.
Het werd een favoriet hier in huis en vooral de kinderen waren er dol op.
Aangezien de pasta normaal met bloem gemaakt wordt staat het tegenwoordig niet meer op het menu.
We misten het toch wel en daarom sloeg ik aan het experimenteren.
De eerste pogingen mislukten jammerlijk, maar nu is het eindelijk raak 🤗
Ingrediënten:
50 gram haverzemelen
50 gram eiwitpoeder naturel
3 eieren
1 theelepel kippenbouillon poeder
1/2 theelepel kurkuma (voor de kleur)
50 gram gerookte spekreepjes
50 gram geraspte kaas
1 uitje in halve ringen gesneden
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Sla in een kom de eieren schuimig.
Meng in een andere kom de haverzemelen, het eiwitpoeder, de kurkuma en de bouillonpoeder.
Klop beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de eieren.
Het moet een licht vloeibaar deeg worden, als het te droog is voeg je beetje bij beetje een lepel water toe tot het de juiste dikte heeft.
Laat 10 minuten staan.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
Giet dunne sliertjes deeg in het zacht kokende water (gebruik een zeef of een fles met een spuitmondje)
Kook de sliertjes ongeveer 2 minuten en schep ze met een schuimspaan uit het water en doe ze in een vergiet.
Werk in kleine porties tot al het deeg op is.
Doe de spekjes en ui in een anti-aanbakpan en bak op een zacht vuur tot de uien glazig zijn.
Meng de peterselie erdoor en bewaar een beetje voor de garnering.
Doe de spätzle in een ovenschaaltje en meng met het spek/ui mengsel en strooi de geraspte kaas erover.
Zet in een voorverwarmde (hetelucht) oven van 180 graden en bak 15 minuten.
Haal uit de oven en bestrooi met een beetje gehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten