Volgers

zondag 17 maart 2019

Koolhydraatarm Italiaans platbrood



We willen vanavond kaasfondue eten en normaal dippen we daar veel groente in.
Vandaag wil ik er ook wat brood bij dus dat vanmiddag snel gemaakt.
Het brood is ook lekker bij de BBQ of borrel en belegd met een plakje kaas ook heerlijk in je lunchtrommel.
Je kunt het beslag in een ronde springvorm doen, maar ik had een leuke rechthoekige vorm met ongeveer dezelfde inhoud.

Ingrediƫnten:

100 gram amandelmeel
2 eetlepels kokosmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel tarwegluten
5 eieren 
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook uit de knijper
een beetje gedroogde tomaat
5 zwarte olijven in plakjes
2 eetlepels olijfolie 
Snuf zout
Een beetje rozemarijn om er overheen te strooien



Verwarm de oven voor op 180 graden. (Heteluchtoven)
Doe alle droge ingrediƫnten in een mengkom en meng dit goed door.
Doe dan de rest van de ingrediƫnten er bij en mix tot een beslag.
Giet het beslag in een vorm en strooi er de rozemarijn over.
Bak het brood 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster volledig afkoelen.



2 opmerkingen:

  1. Of ik heb iets fout gedaan of er mist een ingrediƫnt. Met enkel 2 eetlepels olijfolie is het mij niet gelukt een samenhangend deeg te krijgen. Na 15 minuten in de oven had ik enkel een bakblik vol opgewarmde kruimels. Wat gaat er mis?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh, je hebt helemaal gelijk šŸ˜±
    Er moeten ook nog 5 eieren door!
    Ik ga het gelijk aanpassen!
    Sorry šŸ˜³

    BeantwoordenVerwijderen