Volgers

maandag 25 maart 2019

Koolhydraatarm mokka ijs







Nu de zomer in aantocht is krijg ik weer zin in ijs 🍨
In de supermarkt kun je wel suikervrij ijs kopen, maar 500 ml voor 5 euro vind ik toch wel aan de prijs!
Ook bevat het suikervrije ijs uit de supermarkt nog best veel koolhydraten en dat kan beter.
Dus vandaag maar eens zelf aan de slag!
Het kost wat meer tijd dan een bakje ijs uit de super in je winkelwagen te doen, maar dan heb je wel een heerlijk ijs dat helemaal koolhydraatarm is 🤗

Ingrediënten:

250 ml ongezoete sojamelk (of amandelmelk)
1 eetlepel oploskoffie
1 theelepel cacao
1 ei
2 eierdooiers
30 gram erythritol
250 ml verse slagroom 

Doe de melk met de erythritol in een steelpannetje en breng aan de kook.
Haal de pan van het vuur en klop er met de garde de oploskoffie en cacao door.
Zet een kom in een pan met kokend water en klop de eieren boven dit waterbad schuimig.
Voeg dan het melkmengsel toe en roer tot een crème.
Het mengsel mag absoluut niet gaan koken!
Laat dit afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met een mixer en roer de slagroom door het afgekoelde melkmengsel.
Giet de massa in een bak en zet ongeveer 5 uur in de vriezer, waarbij je het elk half uur met een vork goed losroert.
Of giet het mengsel in een ijsmachine en draai er in ongeveer 25 minuten ijs van.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten