Het was weer eens tijd voor een lekkere stamppot, en zo met de lente in aantocht bedacht ik mij dat een stamppot rauwe andijvie wel in de smaak zou vallen.
In plaats van aardappelen heb ik koolrabi gebruikt, verwar dit niet met koolraap, dat is echt een heel andere groente en heeft ook een andere smaak!
De smaak van Koolrabi is fris en zacht, je kunt hem ook heel goed raspen en rauw door een salade eten.
Ingrediƫnten:
250 gram gewassen en in dunne reepjes gesneden andijvie
2 knollen koolrabi
1 eetlepel roomboter
50 gram geraspte komijnekaas
1/2 theelepel gemberpoeder
peper en zout naar smaak
Schil de koolrabi en snij vervolgens in blokjes.
Zet de koolrabi met een laagje water in een ruime pan op het vuur en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet de koolrabi af en stamp fijn.
Doe dan de rest van de ingrediƫnten erbij en stamp nog even goed door.
zet eventueel de pan nog weer even op een laag vuur en warm al roerend nog even door.
Wij aten de stamppot met een stuk ambachtelijke rookworst, maar je kunt natuurlijk ook een vega worst gebruiken als je een dagje geen vlees wilt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten