heerlijk in de winter: stamppot zuurkool met een lekkere rookworst!
Of een ovenschotel met ananas en room, hartverwarmend en lekker.
Jammer, maar niet koolhydraatarm.
Vandaag toch een heerlijke koolhydraatarme zuurkoolschotel gegeten, lekker en ook verwarmend!
Ik heb hem gemaakt in de slowcooker, maar ik zal ook het recept geven voor in de oven 😉
Ingrediënten:
500 gram kruiden zuurkool (Lidl) even uitlekken (uitknijpen) boven vergiet
1 rookworst in plakjes
1 paprika in blokjes
1 ui gesnipperd
1 flinke prei in ringen
1 eetlepel roomboter
125 gram rookspek in blokjes
2 eetlepels grove (groninger) mosterd
100 gram geraspte (oude) kaas
Doe alles behalve de geraspte kaas in de slowcooker even mengen en zet hem aan 4 uur op high.
roer na 3 uur door en strooi de kaas er over.
simpel hé?
Wel de deksel er tussentijds oplaten!
Heb je geen slowcooker wok dan alles, behalve de geraspte kaas in een pan totdat het bijna gaar is.
Vet een ovenschotel in met wat roomboter.
Doe je gewokte zuurkoolmengensel erin en strooi de geraspte kaas er over.
Bak dit ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Het is ook erg lekker om de rookworst en het gerookte spek te vervangen door shoarmavlees 😊
Laat dan ook de mosterd achterwege en voeg een teentje knoflook uit de knijper toe.
Voor de vegetarische variant zou ik niet de slowcooker gebruiken maar het geheel wokken zonder de rookworst en spekjes en daarna 100 gram kruidenroomkaas erdoor roeren,
Dan in de ingevette ovenschaal bakken met 100 gram geraspte kaas erover.
Eet smakelijk!
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenVandaag eindelijk maar eens geregeld dat ik je hier volg, Rita.
VerwijderenJe maakt steeds weer opnieuw van die heerlijke recepten en restaurant waardige maaltijden (KHA). Chapeau daarvoor.
Nu ben ik eindelijk een échte volger van jou.
Groetjes Gerrie