Volgers

dinsdag 2 januari 2018

kwarkcake uit de slowcooker KHA

Sinds ik koolhydraat arm eet snoep ik eigenlijk amper.
Ik ben al nooit echt een zoetekauw geweest, maar af en toe heb ik ook zin in een plakje cake.
Waarschijnlijk zal ik een plak roomboter  cake met suiker en bloem helemaal niet meer lekker vinden,
maar ik heb een paar keer cake gebakken met zoetstof en amandelmeel en dat is het ook niet 😕

Dan zit er nik anders op om te experimenteren 😉
Ik moet zeggen dat ie goed gelukt is en super makkelijk te maken.





Ingrediënten:

150 gram kwark
80 gram eiwitpoeder naturel
2 eieren
40 gram erythritol of Sukrin
1 theelepel vanille extract of een andere smaak
1 theelepel wijnsteen bakpoeder
2 eetlepels kokosmeel
2 eetlepels amandelmeel
200 ml ongezoete amandelmelk
1 flinke eetlepel zachte boter of kokosolie
snuf zout

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer deze goed door elkaar.
Doe alle natte ingrediënten met de zachte boter in een andere kom en mix deze.
Daarna de natte mix in de kom van de droge mix doen en mixen tot een mooi beslag zonder klontjes.

Vet dan de aardewerken binnenpan van de slowcooker goed in met boter.
Ik heb een kleine slowcooker van 1,5 liter gebruikt.
Zet de cooker 4 uur op low en doe na twee uur een droge schone theedoek of een driedubbel stuk keukenrol tussen de pan en het deksel (dit voorkomt dat er condens terug druppelt op de cake en dit zacht blijft)
Prik met een satéprikker in de cake, als die er droog uitkomt is de cake klaar.

Aangezien elk merk slowcooker anders 'cookt' kun je op het eind het beste een paar keer controleren met de satéprikker en de cake eventueel wat korter of langer in de cooker laten.




Ik heb de cake gegeten met een toef ongezoete slagroom en een scheutje Walden Farm syrup 😋


2 opmerkingen: