Ik had 2 in de sousvide gegaarde zalmfilets over en wilde daar iets lekkers mee maken.
Ik zocht een koolhydraat arm recept voor een lekkere zalmsalade, maar dat was niet te vinden.
Ik de meeste recepten zit appel en/of tomatenketchup of zoet-zure chilisaus, en dat is niet echt koolhydraat arm!
Dus ik ben zelf aan het knutselen geslagen en heb deze erg lekkere koolhydraat arme versie op tafel getoverd.
We hebben hem gisteravond gegeten tijdens een gezellig gourmet avondje met lieve vrienden.
Zij op een stukje stokbrood en wij op een zelfgemaakt koolhydraat arm toastje 😊
Ingrediënten:
2 blikjes zalm
1 sjalotje
5 snoeptomaatjes
1 hard gekookt ei
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel appelazijn
1 flinke eetlepel kappertjes
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gerookt paprika poeder
peper en zout
Doe alles behalve het ei en de kappertjes in de blender of keukenmachine.
Meng het tot een smeuïge massa.
Proef en voeg eventueel nog iets appelazijn toe of iets van de kruiden.
Prak het ei en voeg dit samen met de kappertjes toe, en meng het geheel nog even goed door.
P.S.
Omdat niet iedereen beschikt over een sous vide, heb ik in dit recept gebruik gemaakt van 2 blikjes zalm, dit kan net zo goed en is net zo lekker 😉
Geen opmerkingen:
Een reactie posten