Af en toe heb ik zin in een lekkere kom warme snert!
Vooral als het van dat druilerige koude weer is en ja, dat is het in Nederland maar al te vaak. 😞
Echter spliterwten zijn niet koolhydraatarm, dus het gebruikelijke recept kan ik niet maken.
Ik had al een keer gehoord, dat je in plaats van spliterwten broccoli moest gebruiken, nou dat leek mij helemaal niks, ik vind broccoli namelijk niet echt lekker.
Ik heb het toch maar een keer gemaakt en........ Jammie wat was het lekker 😋
Ingrediënten:
4 schouderkarbonades
1 flinke prei in ringen gesneden
1 flinke ui gesnipperd
500 gram broccoli
een stuk winterpeen in blokjes
een stuk knolselderij in blokjes
1 lekkere verse rookworst in plakjes
1.5 liter kippenbouillon
een paar peperkorrels
2 blaadjes laurier
een paar takjes bladselderij
2 eetlepels pittige Groninger mosterd
Doe de schouderkarbonades in een wasnetje (voor BH's) samen met de peperkorrels en laurier.
( Dit is nodig omdat je het dan in een keer uit de soep kunt vissen, zonder dat er splinters van de karbonades achterblijven in je snert 😉)
Doe alle ingrediënten behalve de rookworst in grote pan breng aan de kook en laat 1.5 uur rustig pruttelen.
Vis het wasnetje er uit en pureer de soep.
Haal het vlees van de karbonades en doe het vlees terug in de soep.
Doe ook de in plakjes gesneden rookworst er bij en warm nog even door.
Eet smakelijk van de snert zonder erwt!
Zelf maak ik hem klaar in de slowcooker, dan heb je er geen omkijken naar en is de smaak nog intenser!
Ik zet de slowcooker op low en laat het 8 uur rustig gaar worden.
De soep doe ik na 8 uur in een gewone pan (zonder het wasnetje , pureer het geheel en voeg het vlees en de rookworst toe en warm het nog even door op het gas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten